Az Andrada megvárja a hivatalos eljárás végét, addig ne higgyük, hogy ez eldőlt

Megosztás

Csak az a közlemény, amit most kiadtak. Tudnak valamit esetleg, hogy hiába a kizáró ok és az információ, hogy jelen szabályok szerint tilos Alsózsolcán létrehozniuk az üzemet, az mégis meg fog épülni, például egy fideszes, gyors törvénymódosítással?

Tudjuk, hogy Orbán Magyarországában már semmi sem lehetetlen jó ideje és a törvények sem jelentenek biztosítékot semmire, mert azokat akár egyetlen éjszaka alatt gyökeresen megváltoztathatja a kétharmad. Frissen érkezett csütörtökön a zöld szervezetek vizsgálatának eredménye, miszerint többszörösen szabályokba ütközik és egyenesen tilos megépíteni a kijelölt helyen az alsózsolcai akkufeldolgozót.

Az Andrada friss közleménye azonban sokat sejtető, könnyen lehet, hogy a cég jó előre biztosítékot kapott a Fidesztől, hogy bármi is történik, az az akkugyár idekerül Alsózsolcára, a vízbázis közepére.

Az Andrada Group sajtónyilatkozata: 

Az Andrada a leginnovatívabb, tiszta és biztonságos technológiával képes újrahasznosítani a Li-ion akkumulátorokat, új, értékes nyersanyaggá alakítani a Magyarországon keletkezett Li-ion hulladékot. A beruházási terv jelenleg a környezetvédelmi hatóságok részletes és alapos előzetes vizsgálati eljárásán megy keresztül, melynek része a technológia, a gyártási folyamatok és a berendezések vizsgálata, célja pedig azt eldönteni, hogy a tevékenység olyan környezeti igénybevételt jelent-e, amely indokolja a részletes környezeti hatásvizsgálati eljárás, illetve egységes környezethasználati engedély iránti eljárás lefolytatását. 

Az eljárást teljes mértékben támogatjuk, annak lezárultáig nem nyilatkozhatunk. A hatóságok döntését azonnal nyilvánosságra fogjuk hozni, és minden körülmények között tiszteletben fogjuk tartani.” 

Üdvözlettel, Andrada sajtóiroda

Most akkor tilos vagy sem? Vagy elméletileg tilos lenne, gyakorlatilag viszont odakerül az akkugyár, ahova Csöbör Katalin aktív asszisztálásával a Fidesz eltervezte Alsózsolcára?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek